Hledejte podle

THE ARTIST

The Artist představuje upřímný a zábavný návrat do klasického amerického filmu. Jean Dujardin získal za svůj výkon v tomto filmu cenu v kategorii nejlepší herec v hlavní roli na festivalu v Cannes. Děj se odehrává v Los Angeles, v čase postupného doznívání hollywoodského němého filmu.
Původní název : Artist, The
Země původu : Francie/Belgie
Žánr : Komedie, Romance, Drama
Režie : Michel Hazanavicius
Hrají : Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman
Scénář : Michel Hazanavicius
Kamera : Guillaume Schiffman
Střih : Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius
Hudba : Ludovic Bource
Producent : Thomas Langmann, Emmanuel Montamat
Světová premiéra : 12.10.2011
Domácí premiéra : 16.2.2012
Délka : 100 min
Oficiální stránky : http://www.allianceholidaymovies.ca/the-artist.php
THE ARTIST- více informací

Hollywood, 1927, George Valentin (Jean Dujardin) patří k největším hvězdám němého filmu. Poznáte ho podle tenkého knírku, typické bílé kravaty a fraku. Jeho účinkování v exotických příbězích o intrikách a hrdinských činech znamenalo velký úspěch pro filmové studio Kinograph, v jehož čele stojí magnát Al Zimmer (John Goodman). Sláva Georgovi vynesla elegantní manželku Doris (Penelope Ann Miller), každý den ho vozí do práce oddaný šofér Clifton (James Cromwell) a vítá ho vlastní usměvavá tvář z plakátů Kinographu. Na filmové premiéře spontánně reaguje na bouřlivé davy fanoušků a reportérů. Jakoby svým postavám z oka vypadl a jeho hvězdná kariéra se zdá neohrozitelná. Hollywood však brzy ovládne nový fenomén: mluvený film. George touto technickou novinkou opovrhuje a označuje ji za nevkusné pobláznění. V roce 1929 chce Kinograph úplně zastavit výrobu němých filmů a George se musí rozhodnout: buď přijme zvuk, jako to udělala mladá vycházející hvězda Peppy Miller, nebo bude riskovat pád do zapomnění.

The Artist představuje upřímný a zábavný návrat do klasického amerického filmu. Jean Dujardin získal za svůj výkon v tomto filmu cenu v kategorii nejlepší herec v hlavní roli na festivalu v Cannes. Děj se odehrává v Los Angeles, v čase postupného doznívání hollywoodského němého filmu. The Artist je příběhem charizmatického herce, který těžko snáší příchod mluveného filmu. Snímek má prvky komedie, milostného příběhu a melodramatu a svým zpracováním je oslavou černobílého němého filmu, který je postavený na vizuálním zážitku, hercích a jedinečné hudbě.

OBRÁZKY JSOU V ROZLIŠENÍ 300dpi!!!
KLEPNUTÍM NA OBRÁZEK SE VÁM AUTOMATICKY NABÍDNE VÝBĚR KE STAŽENÍ

 

The Artist - DL

The Artist + Nevěrníci - TZ

5
 
 

Úvod      Kino      DVD      Zábava      Film X      Kino Atlas      Pro Media      Eshop      Kontakty
















Vyhledat