Hledejte podle

HUNGER GAMES

V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život.
Původní název : Hunger Games
Země původu : USA
Žánr : Akční, Sci-fi, Romance
Režie : Gary Ross
Hrají : Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Scénář : Suzanne Collins, Gary Ross
Kamera : Tom Stern
Střih : Stephen Mirrione, Juliette Welfling
Hudba : T-Bone Burnett
Producent : Nina Jacobson, Jon Kilik
Světová premiéra : 23.3.2012
Domácí premiéra : 22.3.2012
Délka : 142 min.
Oficiální stránky : http://www.thehungergamesmovie.com/index2.html
HUNGER GAMES- více informací

http://www.facebook.com/thehungergamesmovie?sk=wall

 V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska… Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?

Film vznikl na motivy světoznámé trilogie Hunger Games, která se světem šíří jako oheň. Když například do Google zadáte „Katniss Everdeen“ vyjede Vám 1 900 000 odkazů. Série, která je plná dramatických situací, je zasazena do budoucnosti a vznikla díky televizi a mytologii. Autorka na námět přišla, když znuděně přepínala mezi televizními programy, z nichž na jednom běžela nějaká reality show a na druhém reportáž z války v Iráku. Na jednom programu lidé soutěžili o peníze, na druhém bojovali o své životy. Oba obrazy se jí v hlavě spojily v jeden a nápad byl na světě. Pokud by římský císař měl televizi, z gladiátorů by byly televizní hvězdy – byla by to masová, velmi populární zábava. Autorka se také inspirovala oblíbenou pověstí o Theseovi a Minotaurovi, podle níž musely Atény po prohrané válce po řadu let vysílat a obětovat 7 chlapců a 7 dívek Minotaurovi, dokud Theseus, jeden z obětovaných, Minotaura nezabil.

OBRÁZKY JSOU V ROZLIŠENÍ 300dpi!!!
KLEPNUTÍM NA OBRÁZEK SE VÁM AUTOMATICKY NABÍDNE VÝBĚR KE STAŽENÍ

 

HUNGER GAMES -DL

HUNGER GAMES - English press kit

HUNGER GAMES - český press kit

5
 
 

Úvod      Kino      DVD      Zábava      Film X      Kino Atlas      Pro Media      Eshop      Kontakty
















Vyhledat